Emlak'ta Fark: " Konut Yatırımı ile Vize Krizine Kesin Çözüm"

Avrupa Birliği Vize sorununa çözüm: Golden Visa

Türk iş insanları için Schengen vizesi artık yalnızca bir pasaport damgası değil, aynı zamanda uluslararası iş dünyasının kapılarını aralayan önemli bir araç haline geldi. Türk iş dünyası için büyük önem taşıyan Schengen vizesi, Avrupa’nın 27 ülkesinde serbest dolaşım sağlayarak iş fırsatları ve ticaretin önünü açıyor. Son dönemde vizelerde yaşanan ret krizi ise iş insanlarını farklı çözüm yolları bulmaya yöneltiyor.

Türkiye’den Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularında ret oranındaki hızlı artış dikkat çekiyor. Öyle ki 2019 yılına kıyasla 2023 yılında iki kat daha fazla vize reddi verildi. Estonya, Finlandiya, Belçika ve Danimarka gibi ülkeler, başvuruların yüzde 50’den fazlasını reddediyor. AB ülkelerinde vize ret oranlarının hızlı yükselişi Türk vatandaşlarını alternatif çözüm yolları aramaya yönlendirirken, Golden Visa bu alternatifler içinde en çok tercih edilenlerden oluyor.

Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan ve Armağan Akyüz, son dönemde AB ülkelerinden kaynaklanan vize ret sorununu değerlendirerek, Golden Visa ile AB ülkelerinde gayrimenkul edinmeyle ilgili bilgi verdi. Türklerin yurt dışında başka bir ülkeden pasaport alma talebinin arttığına dikken çeken Narazan, “Vizelerde yaşanan ret oranlarının hızla yükselmesi özellikle AB ile ticaret yapan Türk iş insanlarını olumsuz etkiledi. Bu da Türklerin yurt dışında başka bir ülkeden pasaport sahibi olma talebini artırdı. Golden Visa, bu talebe cevap vermenin yeni ve etkili bir yolunu sunuyor. Türk iş insanları, yurt dışında konut sahibi olarak hem seyahat özgürlüğü hem de yatırım fırsatlarına sahip oluyorlar. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin oturum izni programları, Türk vatandaşları için önemli avantajlar sunuyor. Bu programlar, sadece seyahat etmekle kalmayıp aynı zamanda ticaret ve iş yapma fırsatları sağlıyor. Türk iş insanları için Golden Visa, sadece bir belge olmanın ötesine geçerek uluslararası iş dünyasında daha rekabetçi hale gelmelerine olanak tanıyor. Yurt dışından gayrimenkul sahibi olanların oranında yüzde 40’lık ciddi bir artış var” diye konuştu.


Haberin tamamı için EmlaktaFark websitesini ziyaret edebilsiniz.

Property
News & Insight

Subscribe for bi-weekly updates.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.