Independent Türkçe : Portekiz'den 'Golden Visa' adımı

Gayrimenkul yatırımları Golden Visa programı kapsamında çıkarılıyor.

Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım atarak gayrimenkul yatırımlarının program kapsamından kaldırma kararı aldı.

İspanya, Yunanistan ve Malta ile birlikte program kapsamındaki dört ülkeden biri olan Portekiz, geçtiğimiz hafta parlamentoda gayrimenkul yatırımlarının programdan kaldırılmasını oy çokluğu ile kabul etti.

Ağustos ayının tatil dönemi olması sebebi ile yasanın en erken eylül ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Eylül ayında Cumhurbaşkanı’nın doğrudan onay vermesi halinde yasa Portekiz resmi gazetesinde yayınlandıktan sonraki gün yürürlüğe girecek.

Vesta Global Kurucu Ortağımız Teuta Narazan, Golden Visa almak isteyenleri yakından ilgilendiren bu gelişmeyle ilgili, “Konut yasası, birçok kapsamlı değişiklik içerdiği için Cumhurbaşkanı doğrudan onay vermeden tekrar görüşülmesi için meclise geri gönderebilir veya Anayasa Mahkemesi’nden değerlendirme isteyebilir.  Yasanın yürürlüğe gireceği güne kadar yapılan tüm başvurular eksiksiz olarak işleme konulacak ve yenileme hakları da güvence altına alınacak. Bu nedenle Portekiz Golden Visa Yatırımı yapmak için hala vakit var. Hukuki ve finansal süreçlerin zaman alması nedeniyle Portekiz Golden Visa yatırımı yapmayı planlayan herkesin gecikmeden harekete geçmesini öneriyoruz” dedi.


Haberin tamamı için Independent Türkçe websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Property
News & Insight

Subscribe for bi-weekly updates.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.