Kurucu Ortağımız Teuta Narazan T24'e konuştu

"Yurt Dışında Konut Alımlarında %40 Artış Gözlendi"

Kurucu ortağımız Teuta Narazan, son dönemde yurt dışından konut alımının popülerleştiğine dikkat çekti. Narazan, “Yurt dışı konut alımlarında en az yüzde 40'lık bir artış söz konusu. Ailelerin büyük bir kısmı, özellikle küçük çocuklu olanlar, Portekiz'i tercih ediyor. Yunanistan ve Karayipler de alımlarda öne çıkan bölgeler arasında” şeklinde konuştu.

2020 yılında Türk vatandaşları tarafından yurt dışından gerçekleştirilen 35 bin 184 konut alımı, 2021 yılında 45 bin 789'a yükseldi. Bu artışta, özellikle Avrupa'nın bazı ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanma motivasyonunun etkili olduğunu belirten Narazan, “Golden Visa programıyla İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Malta'ya yapılan gayrimenkul yatırımları sonrası oturma ve vatandaşlık hakkı elde edilebiliyor. Bu haklardan yatırımcıların aileleri de faydalanabiliyor” dedi.

Konut yatırımının başlangıç tutarının Yunanistan için 250 bin euro, Portekiz için 280 bin euro ve İspanya için 500 bin euro olduğunu belirten Narazan, Portekiz'de aynı parayla daha geniş metrekareli bir evin sahibi olunabileceğini ekledi.

Haberin tamamı için TV24 websitesine başvurabilirsiniz.


Property
News & Insight

Subscribe for bi-weekly updates.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.