Vesta Global'den Yurtdışı Gayrimenkul Trendleri Üzerine Açıklama

Döviz bazlı kira getirileri ve AB ülkelerindeki serbest dolaşım avantajları, Türk yatırımcıları yurtdışı gayrimenkul yatırımlarına yönlendiriyor.

TÜİK tarafından yayınlanan “Yurt Dışından Taşınmaz Edinme İstatistikleri” raporuna göre; 2021'de Türk vatandaşlarının yurtdışı konut alımları bir önceki yıla göre artarak 45 bin 789 adete ulaştı. Vesta Global kurucu ortağımız Armağan Akyüz konuyla alakalı “Henüz son istatistik yayınlanmamakla birlikte 2022 yılında da bu rakamın üstüne çıkıldığı öngörülüyor” yorumunda bulundu.

Avrupa, özellikle Türk yatırımcılar için popüler bir destinasyon haline geldi. Teuta Narazan, AB ülkelerinde yapılan gayrimenkul yatırımlarının serbest dolaşım, vatandaşlık ve kira getirisi gibi avantajları olduğuna dikkat çekiyor. Golden Visa programı, bu alanda önemli bir yere sahip, özellikle Portekiz, Yunanistan, İspanya ve Malta'da.

Ancak ülkeler, yatırımın getirdiği avantajları dengeli bir şekilde yönlendirmek için politikalarını yeniden şekillendiriyor. Örneğin, Portekiz, belirli bölgelere yatırım yaparak vergi avantajları sunuyor. Yunanistan ise inşaat firmalarının dışında daha geniş bir tabana getiri sağlamak için yeni vergi politikaları üzerinde çalışıyor.

Uluslararası gayrimenkul pazarının büyüklüğü 2021 sonu itibariyle 400 milyar doları aşarken, 2022'de de bu büyümenin devam ettiği tahmin ediliyor.

Haberin tamamı için Bloomberg websitesine başvurabilirsiniz.

Property
News & Insight

Subscribe for bi-weekly updates.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.