YeniBirlik: "Golden Visa İle Konut Sahibi Olanlar Yüzde 40 Arttı."

Türkiye'den Schengen ülkelerine vize başvurularındaki artış, Golden Visa programını öne çıkarıyor. Vesta Global, Golden Visa programları ile Türk iş dünyasına çözüm sunuyor.

Türkiye'den Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularının ret oranlarının artması dikkat çekiyor. AB ülkelerindeki yükselen vize ret oranları, Türk vatandaşlarını alternatif çözümler aramaya yönlendiriyor ve Golden Visa programı en popüler seçeneklerden biri haline geliyor. Bu program, Türk yatırımcılara gayrimenkul yatırımı yaparak oturum izni ve vatandaşlık hakkı kazandırıyor. Ayrıca, iş ve eğitim fırsatlarına kolay erişim sağlıyor. Türk vatandaşları, Golden Visa sağlayan ülkelerde gayrimenkul talebini artırıyor, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkeler ise en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Türk iş insanları, vize sorunlarını aşmak için Karayipler'deki vatandaşlık programlarını da tercih ediyor.

Vesta Global Kurucu Ortaklarımız Teuta Narazan ve Armağan Akyüz, AB ülkelerinden kaynaklanan vize ret sorununu ele alarak Golden Visa ile AB ülkelerinde gayrimenkul edinmenin önemini vurguluyor. Bu programın Türk iş dünyası için seyahat özgürlüğü ve uluslararası rekabetçilik anlamına geldiğini belirtiyorlar. Ayrıca, dijital göçebelik olgusunun Türkiye'de arttığını ve Türkiye'deki yüksek konut fiyatlarının da bu artışta etkili olduğunu açıklıyorlar. Bu nedenle yurt dışında konut edinme, özellikle Avrupa'da daha büyük ve uygun maliyetli evlere sahip olma fırsatı sunuyor. Yurt dışında konut edinmenin en büyük motivasyonlarından biri ise AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkını kazanmak.‍



Haberin tamamı için YeniBirlik Gazetesi websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Property
News & Insight

Subscribe for bi-weekly updates.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.